APN uvjeti za kredit

APN uvjeti za kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:37
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

APN uvjeti za kredit, što je APN

Zasigurno ste čuli za APN, ako ne drugačije onda sa raznih portala ili novina, to je agencija za pravni promet i poslovanje nekretninama putem koje država subvencionira, financijski potpomaže građanima prilikom dizanja kredita kako bi im se riješilo stambeno pitanje. Država sa ovime želi pomoći kako bi se poboljšala demografska slika te širenje urbanih sredina na način da pomaže povoljnijim kreditnim uvjetima, subvencijama za kupnju nekretnina, stanova, kuća ili prilikom izgradnje ili obnove kuća i stanova.

Posebne pogodnosti mogu dobiti građani koji imaju djecu bez obzira da li su djeca njihova rođena ili posvojena ukoliko su djeca do 18 godina starosti, a jednako tako imaju posebne pogodnosti osobe sa invaliditetom. APN uvjeti za kredit ima još jedno ograničenje, a to je da se za dobivanje ovog subvencioniranog kredita mogu prijaviti građani do 45 godina starosti.

Naravno, prvi APN uvjeti za kredit je da imate hrvatsko državljanstvo jer ćete morati prijaviti svoje prebivalište, kao i prebivalište svojih članova obitelji koje ćete navesti u zahtjevu za APN kredit.

APN uvjeti za kredit koje treba ispuniti

APN uvjeti za kredit osim navedenih dva osnovnih, hrvatsko državljanstvo i da ste mlađi od 45 godina, sljedeći uvjet je da nemate nekretninu u vlasništvu, odnosno ako i imate nekretninu da ona ne zadovoljava osnovne higijensko-tehničke uvjete za život u njoj. No možete i posjedovati nekretninu koja zadovoljava osnovne higijensko-tehničke uvjete za život, ali želite prodati postojeću zbog kupnje većeg stambenog prostora jer vam se na primjer rodilo dijete ili na neki drugi način povećao broj članova kućanstva.

APN uvjeti za kredit ograničavaju subvencioniranje na kupnju stambenog prostora po cijeni do 1500 eura po kvadratu, dakle vi možete kupiti i skuplju nekretninu po kvadratu stambenog prostora, ali subvencioniranje će biti samo do te određene visine po kvadraturi. Također je ograničen i maksimalni iznos subvencioniranog dijela do 100.000 eura, te rok otplate stambenog kredita koji ne može biti kraći od 15 godina.

I kada ste u konačnici ispunili uvijete za APN kredit opet vam treba novac za uređenje stana ili kuće, to mogu biti veliki troškovi gdje vam banke više neće htjeti dati novac. Riješenje leži u stranicama kao što su credit24.bg i mnoge druge koje se bave brzim online kreditiranjem.

Zapravo visina subvencije ovisi o mjestu gdje kupujete stambenu nekretninu i postotak se kreće od 30 do 50 posto. Postoje osam skupina u kojima su definirani gradovi i općine, te se prema tim skupinama određuje i postotak subvencije. Tako na primjer u prvi skupinu koja dobiva 51% mjesečnog anuiteta kredita pripada na primjer Okučani ili Vonić, dok skupini osam pripada 30% iznosa koji se subvencionira za grad Zaprešić, Split, Zagreb. Informacije o tome koliko koji grad dobiva ovisno o skupini kojoj pripada možete pronaći na službenim stranicama APN-a ali i u Narodnim Novinama 132 iz 2017. godine.

APN uvjeti za kredit kada i gdje pratiti

APN uvjeti za kredit državna agencija objavljuje početkom godine u Narodnim Novinama, ove godine će to biti 09. ožujka. Agencija će na dnevnoj bazi zaprimati maksimalno dvjesto zahtjeva po svakoj banci koje će prikupiti zahtjeve od građana koji su zainteresirani za dizanje APN kredita.

Građani koji su se odlučili na dizanje ove vrste kredita trebaju predati zahtjev svojoj banci i svi APN uvjeti za kredit trebaju biti ispunjeni, jer u suprotnom će agencija zahtjev smatrati nepotpunim i odbaciti ga. Stoga je vrlo važno da vam vaš bankovni agent pomogne oko svih detalja vezanih uz predaju zahtjeva APN-u.

Sve informacije o tome što vam je potrebno možete saznati i sami na službenoj stranici agencije, od toka koja dokumentacija, do koja je efektivna kamatna stopa, koje banke imaju sklopljen ugovor sa APN-om, te koji je rok za predaju dokumentacije kako biste ostvarili pravo na APN kredit i povoljnije uvjete koje nudi agencija svojim subvencioniranjem stambenih kredita građanima.
Tagovi: