Kako naučiti plivati

Kako naučiti plivati

Biti kao riba u vodi kako naučiti plivati

Plivanje bi trebalo biti najprirodnija stvar na svijetu jer se naša planeta zemlja sastoji oko 70% vode i tek oko 30% kopna. Treba li bi svi biti kao riba u vodi kako naučiti plivati, no znamo da to nije tako i da je više neplivača nego plivača na svijetu. Devet mjeseci plivamo u plodnoj vodi maternica i onda kada se rodimo nešto ode ukrivo, najedanput se bojimo vode. E sada, strah od vode može biti jedan od pra-strahova ili stvaran.

Kako naučiti plivati najbolji odgovor bi bio naučite to u djetinjstvu kada je sposobnost učenja životnih vještina najveća, ali svi znamo da mnogi odrasli neplivači nisu imali takvu priliku u djetinjstvu, a neki su čak imali i stroge zabrane od približavanja vodi. Plivanje bi trebalo biti obavezni dio tjelovježbe u svim školama na svijetu, a bazeni, rijeke i mora bi bili sjajne vježbaonice za male i velike plivače za učenje pod nadzorom.

Kako naučiti plivati i pobijediti strah od vode

Pošto je strah od vode najveći i najjači razlog svim neplivačima prvo treba pobijediti tu tjeskobu zbog koje ni ne prilazite vodi. Postoji izreka “hvali more, drž se kraja” koja je česta poštapalica neplivača čak i kad su na godišnjem odmoru na najljepšem moru na svijetu. Kako naučiti plivati i pobijediti strah od vode, e upravo je godišnji odmor na moru prilika da nađete stručnog instruktora i pod profesionalnim nadzorom konačno naučite plivati ili se prisjetite da to već znate.

Kako naučiti plivati, najbolje je da smanjite tjeskobu gacajući po plićaku, tek da osjetite morsku vodu na svojoj koži. Možda prvi dan nećete naučiti plivati, možda ćete u dubinu ući samo do pojasa, a onda se prestrašeno vratiti na plažu, ali ne brinite “ni Bog nije stvorio svijet za jedan dan”. Možda samo trebate više vremena, nekima trebaju dani, nekima tjedni, a nekim neplivačima trebaju čak mjeseci upornog treninga dok ne proplivaju.

Plivanje je zdravo kako naučiti plivati

Učiti plivanje možete i na bazenima koji uglavnom imaju profesionalne trenere koji će vam sigurno i stručno pomoći da pobijedite strah od vode. Plivanje je zdravo kako naučiti plivati, plivači se nakon svake runde plivanja energetski osjećaju ojačani kao vježbači koji su upravo izašli iz teretane, jer plivanje mobilizira sve mišiće u tijelu kojima je potrebna redovita vježba i istezanje. Plivanje vas snaži, liječi i pomlađuje i puni vas energijom vode da se lakše nosite sa životnim teškoćama.

Kako naučiti plivati je teže pitanje za odrasle nego za djecu, ali plivati se može naučiti u bilo kojoj životnoj dobi. Strah od plivanja je kao strah od vožnje automobila i često neplivači u snovima odlično plivaju, a nevozači odlično voze automobil. Ne bi mogli sanjati plivanje i vožnju da to znanje nemaju negdje u sebi duboko zakopano u memoriji, a naučiti plivati za njih možda znači samo prisjetiti se da to već znaju.

Tagovi: