Kako organizirati proslavu s ograničenim budžetom

Kako organizirati proslavu s ograničenim budžetom

Organizacija proslava

Organizacija proslava ovisi o vrsti proslave koji želite organizirati. Povod za proslavu može biti različit, od vjenčanja, krštenja, diplomiranja, rođendana, rođenja djeteta, dobivanja stalnog zaposlenja, kupovine stana ili kuće i useljenja, do drugih brojnih razloga proslave, a ponekad povod za proslavu nije ni važan nego je važno druženje.

Ukoliko niste baš pri novcima a trebate organizirati proslavu trebat ćete biti realni sa brojem gostiju, sa troškovima hrane i pića, prostorom gdje ćete organizirati proslavu i sa puno drugih detalja koji svaka proslava nosi sa sobom.

Ako se radi o vjenčanju, krštenju, rođenju djeteta i sličnim životnim događajima uobičajeno je da se proslave organiziraju sa velikim brojem gostiju naročito kod vjenčanja kada se pozivaju svi daleki rođaci koje niste vidjeli desetljećima i nećete ih vidjeti narednih nekoliko desetljeća, no takva je kultura i navika pa ćete se možda i vi toga držati. No, možda će upravo to biti prvi korak kojim ćete srezati popis gostiju jer ste ograničeni budžetom za svoju proslavu.

Proslava u okviru budžeta

Proslava u okviru budžeta s kojim raspolažete može značiti da nećete svoju proslavu organizirati u najskupljem restoranu ili najskupljoj sali ili igralištu ako se radi o dječjem rođendanu. Prvo ste srezali popis gostiju, to možete napraviti za svaku proslavu koju organizirate bez obzira o povodu proslave. Kada imate nekakav okviran broj ljudi možete razmišljati o prostoru gdje ćete smjestiti goste, da li vam je dovoljan vaš prostor ili ćete ipak trebati platiti za prostor. U tim trenucima se za velike proslave i dalje skraćuju popis gostiju.

Ako se pak radi o manjoj proslavi, dakle ne velikoj kao kod vjenčanja možda imate neku vikendicu sa velikim vanjskim prostorom pa za suhih dana možete organizirati proslavu na vikendici. Možete zamoliti i prijatelje koji imaju vikendicu da kod njih organizirate okupljanje uz obećanje da sve što se uništi ili potrga nadoknadite štetu.

Ukoliko pak nemate izbora već vaša proslava poput vjenčanja ipak zahtjeva investiciju, gotovinski krediti koji su vam na raspolaganju mogu vam pomoći da nađete i osigurate adekvatan prostor za veće proslave.

Proslava uz pravu atmosferu

Svaka se proslava može organizirati uz pravu atmosferu, a tu je najzaslužnije raspoloženje. Ako ste vi kao domaćin veseli i vaša zabava će biti vesela. U tome vam može dodatno pomoći i dekori koje ne morate dati na skupu izradu dizajnerskim kućama, već ih možete izraditi i sami, no možete i kupiti balone i druge dekore u jeftinijim dućanima. Baloni su baloni i oni trebaju trajati dok traje proslava, pa kao i kod drugih dekora ne treba plaćati skupe iznose.

Muzika je izuzetno važna za svaku proslavu, pa je važno da se pobrinete da muzika na proslavi bude ugodna, zabavna i poticajna pa će i raspoloženje vaše proslave biti vedro. Ako se radi o kućnoj zabavi bit će vam dovoljan set CD ili USB muzike koju ste prethodno snimili, a kod većih zabava dobar band ili dj mogu dizati raspoloženje, ne mora to uvijek biti klasičan band za vjenčanja. Muzika je tu da drži raspoloženje proslave ali ne da dominira vašom proslavom. Hrana i piće su također važan dio svake proslave, a kod neobaveznih zabava i gosti vam mogu pomoći oko hrane i pića.

Tagovi: