Kako se prestati svađati u vezi

Kako se prestati svađati u vezi

Kako se prestati svađati u vezi i zašto nastaju svađe?

Možemo reći da su svađe sastavni dio svake zdrave veze, idealni odnosi bez prepiranja su više rezervirani za filmove. Verbalne nesuglasice i loše raspoloženje su dio mnogih veza, i to je sasvim normalno. Ako se veza sastoji samo od argumenata, predbacivanja, ignoriranja i sličnih stvari onda je u pozadini ozbiljniji problem. Kako se prestati svađati u vezi i zašto nastaju svađe? Prvo je bitno otkriti uzrok nastanka svađa. Uzroci mogu biti: Manjak vremena za partnera ili ignoriranje, česta predbacivanja vezana za kućanske poslove ili financije, loše raspoloženje i mnogi drugi uzroci.

Isto tako važno je otkriti da li ste samo vi odgovorni za svađu ili oboje. Prvo rješenje za navedeni problem je svakako ozbiljno pričanje na temu svađanja. Morate znati zašto i kako dolazi do svađanja, kao i kako ga izbjeći. Prije nego krenete na rješavanje problema kako se prestati svađati u vezi, morate u obzir uzeti vašu perspektivu kao i perspektivu partnera. Sjednite hladne glave i iznesite oboje sve svoje probleme i osjećaje. Iskreni razgovor je uvijek najbolja opcija kada je u pitanu neki problem.

Kako se prestati svađati u vezi i kako reagirati u svađi?

Jedan od najvažnijih temelja svake veze je iskrenost i komunikacija. S godinama zajedništva normalno je da komunikacija blago oslabi i da poneki put partneri radije nešto prešute nego da dolazi do konflikta. Svađa i neslaganje je normalna pojava u svakom odnosu, ali navedeno može prerasti u razaranje veze ukoliko se ne radi na uzroku. Kako se prestati svađati u vezi i kako reagirati u svađi? Svađe se ne događaju uvijek oko iste stvari, zato je važno da kada ona krene da najprije slušate a kasnije reagirate. Zašto je ovo bitno? Znamo kako je slušanje jedna od najvažnijih temelja dobre komunikacije.

Prije nego krenete s osudom dopustite svome partneru da dovrši bez prekidanja. Najgore je u afektu reći nešto što nije primjereno ili nešto što može povrijediti. Reagirajte na rečeno tek kada je partner gotov. Ono što bi ste uvijek trebali imati na umu je da se kroz godine stav mijenja. Vi i vaš partner niste iste osobe kao kada ste se upoznali, i to je sasvim u redu, zato je bitno prihvatiti razlike ukoliko to možete. Odgovor kako se prestati svađati u vezi ovisi od para do para. Za početak dobra komunikacija, slušanje i zatim argumentiranje na temu svađe.

Kako se prestati svađati u vezi i kako poraditi na svađama?

Jedini način kako možete poraditi na svađama sada i u budućnosti je razgovorom. Sjednite s partnerom i otvoreno razgovarajte o svemu što vas muči. Istina je da ovo može biti kratkoročno rješenje, ali isto tako vam može pomoći naći sami uzrok problema. Najgore što možete napraviti je ignorirati problem svađe ili imati seks pomirenja bez ikakvog rješenja. Kako se prestati svađati u vezi? Određeni psiholozi tvrde da je ljutnju ponekad najbolje prespavati. Na ovaj način i vi i vaš partner možete razbistriti svoje misli i sljedeći dan razgovarati hladne glave.

Isto tako preporučuju da parovi tijekom svađe naprave pauzu od 30 ak sekunda kako bi se smirili. I dok sve navedeno možda zvuči smiješno, radi se o učinkovitim metodama kako poraditi na svađama. Isto tako bitno je ne kritizirati! Kada se svađa dogodi nemojte kritizirati partnera i biti sarkastični oko toga, ako vam nešto smeta najbolje je objasniti razlog zašto umjesto da uzvratite na gori način. Kako se prestati svađati u vezi je pitanje koje si mnogi od nas postavljaju kada imamo problema s partnerom. Imajte na umu da su svađe zdrave, ali isto tako ukoliko prerastu u naviku one su znak nečeg ozbiljnijeg.

Tagovi: