Spoj na slijepo

Spoj na slijepo

Spoj na slijepo je opasnosti ili avantura?

Danas živimo u informatičkoj eri gdje je sasvim normalno “Ulogirati se” na neku dating aplikaciju, smislili super ime i ući u priču. Lako je sjediti u udobnosti doma i tipkati svašta, ali što kada želimo nešto više od toga? Mnogi današnji online parovi su morali iskusiti spoj na slijepo iako se “znaju” preko aplikacije za upoznavanje. Postavlja se pitanje da li je ovakav spoj na slijepo opasnost ili avantura? Odgovor je pomalo oboje. Preko interneta je sasvim lako pretvarati se da smo nešto što nismo, što mnogi od nas rade na dnevnoj bazi koristeći razne filter aplikacije i slično. Kako znati da će spoj sa strancem s kojim pričate biti siguran?

Prvo je poželjno da razmijenite slike. Naravno fotografije ne moraju biti dokaz osobe, zato zatražite fotografiju sada odmah, ili kratki video chat. Isto tako prije nalaska odaberite vrijeme i mjesto koje vama odgovara, prvi susreti su uvijek poželjni na mjestu s puno ljudi. Dobro je uvijek biti na oprezu, neovisno o tome što se “znate” s nekim preko tipkovnice. Ovakvi susreti često znaju završiti romantičnom vezom, zato je bitno uvijek ovakvoj vrsti spoja pristupati otvorenog uma ali i oprezno.

Spoj na slijepo i kako se ponašati na spoju?

Prvo i osnovno je važno da si postavite realna očekivanja u glavi. Zaboravite na dopisivanja i sve lijepe stvari koje ste si rekli, jedno je tipkanje a drugo uživo. Da, moguće je da će osoba ispred vas biti vaša srodna duša, ali isto tako je moguće da će ta osoba biti nešto što niste očekivali. Isto tako budite spremni inicirati razgovor. Spoj na slijepo često zna biti spoj s malo riječi i puno pogledavanja, zato je bitno da se sramežljivost pomalo stavi na stranu i da se razgovor započne s klasičnim pitanjima. Dok ste na spoju bilo bi lijepo da mobitel stavite na vibraciju i da se fokusirate na trenutak.

Vibracija će vam dati do znanja ukoliko se radi o nekoj situaciji, a isto tako neće ometati tijek vašeg spoja. Spoj na slijepo zna biti neugodan kada dođe trenutak plaćanja pića ili večere, zato se pobrinite da sa sobom imate dovoljno novaca da barem možete pokriti svoj dio. Nemojte previše piti, lijepo je opustiti se ako je osoba ugodna i zanimljiva, ali isto tako bitno je ostati priseban. Kada se pripremate za navedeni spoj idite s misli kako će vam biti zabavno, jer upoznavanje novih ljudi je često zabavno.

Spoj na slijepo i što očekivati?

Neovisno o tome da li ste na sami spoj na slijepo došli preko prijatelja ili dating aplikacija, normalno je da ćete imati očekivanja. Nekima spoj na slijepo zvuči toliko uzbudljivo da niti sami ne znaju što mogu očekivati, zato ono što smo naveli gore, imajte realna očekivanja. Na prvu dosadna osoba može postati najzabavnija i obrnuto, zato je važno ne pitati se što možete očekivati. Ako je spoj prošao dobro i ako želite vidjeti osobu na još jednom spoju tada je to najbolje odmah reći.

Budite proaktivni i kasnije također pošaljite feedback i recite kako jedva čekate ponoviti spoj. Isto tako ako spoj nije prošao najbolje bitno je biti iskren. Uvijek gledajte na ovakav spoj na 50/50. Statistika pokazuje kako spojevi na slijepo preko poznanika rijetko kad upale, dok prvi susreti “online poznanstva” često završe romantičnom vezom. Isto tako nemojte dati da vas ovakav spoj obeshrabri ukoliko nije upalio. Vaša osoba vas sigurno čeka negdje.

Tagovi: