Što je ljetna kuhinja

Što je ljetna kuhinja

Što je ljetna kuhinja na terasi

Što je ljetna kuhinja, kuhinja u kojoj se samo kuha ljeti, obično ljetnu kuhinju vežemo uz neki vanjski prostor koji nije naša glavna kuhinja. Da, uobičajeno je koristimo u ljeti, no može se koristiti u svako doba godine ako se odlučite napraviti ljetnu kuhinju na svojoj terasi ili balkonu.

Danas doista možete dobiti jako puno dobrih ideja na web stranicama koje nude takve ideje kako napraviti ljetne kuhinje po mjeri koje bi se savršeno uklapale na vašu terasu ili balkon. Takve kuhinje ne moraju biti velike, mogu imati samo roštilj ili električni pekač te koji element sa strane a da zadovolje sve vaše potrebe tokom kuhanja.

Što je ljetna kuhinja nego pomoćna kuhinja u kojoj ćete pripremati svoja jela za goste ali i obiteljske vikend objede kada se sakupite na vašoj terasi ili balkonu. Iako niste u prirodi, a možda i jeste ako ste te sreće da ne živite u gradu, možete u svojoj ljetnoj kuhinji pripremati razna jela, ne mora to uvijek biti roštilj, može biti u brudet, kotlovina i još puno jela.

Što je ljetna kuhinja u podrumu ili konobi

Zamislite kako bi se ljetna kuhinja uklopila u vaš podrum ili konobu gdje je ljeti temperatura znatno niža nego u ostatku dijela vašeg doma. U podrumu i konobi čak u velikoj većini slučajeva ne morate za vrijeme ljetnih vrućina paliti klimu, a ako kuhanje preselite u hladan podrum ili konobu, te u proces kuhanja uključite cijelu obitelj bit će to užitak za sve ukućane.

Što je ljetna kuhinja za vas kada uspijete okupiti cijelu obitelj na jedno mjesto i svi zajedno sudjelujete u pripremanju obiteljskog ručka ili večere. Pa čak i da je ljeto prošlo, možete organizirati ovakva okupljanja i ujesen, proljeće, pa čak i po zimi, no prilagodite tematiku kuhanja godišnjem dobu. Na primjer organizirajte za svoju obitelj i prijatelje kuhano vino i pečene kobase uz ugodno druženje u periodu predbožićnih blagdana. Zamislite ljetna kuhinja će postati predbožićna zimska kuhinja.

Što je ljetna kuhinja ako je uspijete postaviti u svom podrumu ili konobi, ali možete je postaviti i u kućici u svom dvorištu ukoliko takav prostor imate, pretvara li se ta ljetna kuhinja u cjelogodišnju kuhinju koju možete koristiti bez obzira na godišnje doba ili vrijeme vani.

Što je ljetna kuhinja u vrtu

Što je ljetna kuhinja u vrtu, je li to prava ljetna kuhinja kada iz svoje uobičajene kuhinje izađete u sjenu svoga vrta i na otvorenom pripremite obrok za svoju obitelj, ili još bolje dopustite da zajedno pripremate obroke kao cijela obitelj. Podijelite zadatke međusobno kod pripreme obroka i pretvorite pripremu obroka u svojoj ljetnoj kuhinji u zabavu i trenutke opuštanja.

Što je ljetna kuhinja bez roštilja? Da li vam doista je roštilj pojam za ljetnu kuhinju ili to može biti kamin, pećnica, peć na drva ili plin ili struju. Sve ovisi kakvu ste ljetnu kuhinju zamislili i što vam je potrebno da biste prostor u vrtu proglasili ljetnom kuhinjom. Za neke će biti dovoljan kamin, roštilj, peć, te pored toga stol i stolice ili klupice sa nadstrešnicom ili bez, ispod drveta.

Doista možete pustiti mašti na volju kako će izgledati vaša ljetna kuhinja u vašem vrtu koje uopće ne mora biti tradicionalna roštilj i stol sa stolicama. Dizajn i kreacije možete prepustiti stručnjacima ili se sami okušati u stvaranju kutka za opuštanje.

Tagovi: