Što je mala arkana

Što je mala arkana

Mala arkana

Tarot je ime za skup igraćih karata koje se koriste za gatanje i proricanje sudbine. Ova se praksa primjenjuje u mnogobrojnim europskim zemljama, pa tako i na našim prostorima isto. Neovisno o tome što Vas točno zanima, tarot Vam može donijeti odgovore na svako od Vaših pitanja. Tarot je danas jedan od najpoznatijih špilova karti, te ujedno od najpopularnijih opcija za proricanje budućnosti. Ovaj se špil sastoji od sveukupno 78 karata, koje su posebno raspoređene u 3 zasebne kategorije, a to su velika i mala Arkana, te dvorske karte koje se ujedno nazivaju i karte s likovima. Mala Arkana se sastoji od 40 karata, koje su posebno podijeljene u 4 boje odnosno kategorije, koje se nazivaju štap, novčić, mač i pehar, koje su nama više poznate kao karo, srce, tref i pik. Za proricanje budućnosti, tarot majstori više koriste Veliku Arkanu, dok se dvorske karte i malu Arkanu koriste kao karte za kartaške igre.

Mala arkana – karte

Mala Arkana je jedan od tri sveukupno seta u tarot špilu, te se on sastoji od sveukupno 40 karata, raspoređenih u 4 grupe. Mala Arkana se raspodijeljena u 4 grupe, gdje svaka grupa sadrži po 10 karata. U tarotu, ove grupe nose nazive štap, novčić, mač i pehar, dok su im njihovi alternativni nazivi karo, tref, pik i srce. Svaka grupa također predstavlja jedan od 4 elementa, a to su voda, vatra, zrak i zemlja. Svaka grupa karata ima k sebi pridodane dodatne karte, a to su kralj, kraljica, paž i vitez. Kombinacije velike i male Arkane je vrlo slična klasičnom setu igraćih karata koja se sastoji id 52 karata koja sadrži u sebi, as, brojeve od 2 do 1o, kraljicu, kralja i dečka. Mnogi okultisti smatraju kako jedino velika Arkana se može koristiti za potrebe proricanja budućnosti, dok neki drugi smatraju kako se može i ovaj set koristiti kao nadopuna velikoj Arkani.

Mala arkana – značenje

Mala arkana je ime skupa koji se sastoji od 56 karata, koji je potom raspoređene u 4 zasebne kategorje. Mala arkana predstavlja okolnosti, situacije i ljude u svakodnevnom životu. Skupine u ovom špilu karata se zovu štapovi, novčići, mačevi i pehari. Svaka od ovih skupina moće pokažati detaljniji način kako se pristupa životu. Skupina štapa predstavlja kretanje, akciju i kreativnost. Skupina novčića predstavlja bezbjedne, praktilčne i materijalne interese. Skupina mačeva je simbol razuma, mkisli i intelekta. Dok skupina pehara je simbol emotivnog i duhovnog iksustva. Kao što vidite, svaka skupina nosi svoje značenje i simbol, te se one mogu koristiti kao dodatno pomagalo kod oztvaranja tarot karti, odnosno kada koristite samo veliiku arkanu dok otvatrate sebi ili klijentu karte. Ukoliko ikada želite saznati što Vas dalje u životu očekuje, slobodno možete kontaktirati jedno od mnogobrojnih tarot stručnjaka u tarot centru koja Vam je dostupan svakoga dana od 0 do 24 sata.

Tagovi: