Što je refinanciranje kredita

Što je refinanciranje kreditaKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:19
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Refinanciranje kredita zbog mjesečne otplate

Refinanciranje kredita je način financiranja kada već imate jedan ili više postojećih kredita koje otplaćujete pa želite objediniti u jedan kredit. Razlog za refinanciranje kredita može biti vrlo jednostavan, postojeće rate koje otplaćujete zajedno postale su vam prevelike uz sveopći rast cijena života i na kraju mjeseca jedva spajate kraj s krajem.

Rješenje je svakako da dignete novi kredit kojim ćete objediniti sve postojeće kredite u jedan i da produžite rok otplate, pa možda i dobijete povoljniju kamatu, te se sa svojom bankom možete dogovoriti visinu otplatne rate koju ćete moći otplaćivati.

Visinu otplatne rate će vam predložiti i sama banka, te prema tome i ponuditi novi kredit kojim ćete objediniti sve postojeće kredite koje otplaćujete u jedan. S obzirom na visinu vaših primanja banka će vam predložiti rok otplate koji može biti dulji nego rokovi na postojećim kreditima koje novim kreditom želite zatvoriti. Gotovinski krediti su idealno rješenje jer su po svojoj svrsi nenamjenski te ih možete utrošiti kako želite.

Refinanciranje zbog povoljnijih uvjeta

Refinanciranje možete dobiti i zbog povoljnijih uvjeta novog kredita u odnosu na postojeće kredite koje ste prethodno dogovarali. Tržišna situacija nalaže i bankama da prate uvjete i prema tome nude nove uvjete postojećim korisnicima jednako kako i novim korisnicima bankovnih uvjeta.

Moguće je da ćete dobiti povoljniju kamatnu stopu ili da ste do sada plaćali po promjenjivoj kamatnoj stopi, a za refinanciranje vam banka sada može ponuditi i povoljniju kamatu i to fiksnu koja se tokom otplate neće mijenjati.

Također, dizanje novog kredita kojim biste zatvorili postojeće možete promijeniti i instrumente osiguranja. Na primjer do sada ste imali hipoteku za osiguranje na nekoj svojoj nekretnini, a po novim uvjetima hipoteka nije potrebna što je svakako povoljnija varijanta za vas i vašu financijsku sigurnost da nemate hipoteku.

Ujedno je moguće da kod novog kredita nećete trebati jamce ili sudužnike koje ste trebali prilikom dizanja prethodnih kredita, pa to također može biti razlog za dizanje novog kredita jer su i to povoljniji uvjeti financiranja.

Refinanciranje nenamjenskim kreditom

Refinanciranje kredita se u velikoj većini slučajeva provodi nenamjenskim kreditom, zapravo gotovinski kredit. Prilikom dizanja novog kredita kojim ćete zatvoriti postojeće kredite koje ste do sada otplaćivali uz poboljšanje uvjeta i dogovaranja iznosa otplatne rate koju ćete moći otplaćivati, još je jedan razlog da dignete novi kredit u obliku refinanciranja.

Ukoliko vam je potreban dodatan novac jer biste htjeli na primjer kupiti automobil ili renovirati stan ili kuću, ovo je još jedan razlog za dizanje novog kredita kako biste objedinili sva kreditiranja u jedan kredit, a ne da uz postojeći dižete dodatni gotovinski kredit.

Refinanciranje je idealna prilika da riješite ne samo uvjete postojećih kredita, već i da si omogućite i izvor dodatnog novca koji vam je potreban kako biste ostvarili svoje želje za kupovinom automobila ili renoviranjem doma. Banke će vam vrlo rado omogućiti u skladu sa vašim primanjima novu ponudu sa novim uvjetima koja će vam odgovarati naročito ako je novi kredit na duži period od postojećeg koji već otplaćujete.

Tagovi: