Tko bi trebao naslijediti vaše bogatstvo?

Tko bi trebao naslijediti vaše bogatstvo?Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Bogatstvo je da uživate i da imate što ostaviti nasljednicima

Zakon o nasljeđivanju jasno propisuje tko po nasljednom redu nasljeđuje vašu imovinu kada vas više ne bude. Bogatstvo je da uživate i da imate što ostaviti nasljednicima, a to su suprug/a, vaša djeca, unuci, mogu biti braća i sestre i njihova djeca, ako nemate svoje djece. Iznimno mogu biti i roditelji nasljednici ako nadžive svoju djecu, ili treće osobe, ako vi tako odredite iz bilo kojih razloga ili neke pravne osobe (institucije, udruge, centri, zaklade).

Bogatstvo koje stavite u zakladu sa jasnom svrhom i namjenom je osigurano od osipanja i dugoročno se oplemenjuje i uvećava. Ako nemate djece, a u starosti vam pomaže neka treća osoba kojoj želite ostaviti svoj imetak u zahvalu za skrb i odanost, takvo nasljeđivanje treba definirati ugovorom o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju, da ta osoba ne bi imala problema sa eventualnim drugim nasljednicima na ostavinskoj parnici, a uvijek se jave daljnji srodnici koji polažu pravo na nasljeđivanje.

Pisanje oporuke raspodjeljuje vaše bogatstvo po vašoj želji

U bogatom svijetu je oporuka skoro neoboriva u pravnom smislu, u hrvatskom narodu ona tek treba zaživjeti kao izraz vaše posljednje volje. Pisanje oporuke raspodjeljuje vaše bogatstvo po vašoj želji, pa ako nekoga želite razbaštiniti, ne morate to činiti u posebnom sudskom postupku, dovoljno je da ostavite jasnu i neopozivu, vlastoručno potpisanu oporuku i vaša želja mora biti ispoštovana. Oporuku možete napisati sami uz dva svjedoka, u prisustvu odvjetnika ili sklopljena i ovjerena na sudu.

Ako imate rasipnu djecu koja nepromišljeno troše, ne zadržavaju poslove, a hitri kredit im je uvijek način rješavanja nakupljenih problema, vas zanemaruju i ne brinu se o vama, ali jedva čekaju vaše bogatstvo da mogu nastaviti sa svojim nepromišljenim životom, vi im upravo zbog toga ne želite ništa ostaviti. Ako je tako, ako se o vama brižno skrbe druge osobe kojima to nije dužnost kao vašoj djeci, osigurajte da za svoje zasluge budu nagrađeni vašim imetkom.

Da li svoje bogatstvo podijeliti za života

Svuda u svijetu imovina se nasljeđuje po smrti ostavitelja, tako je po pisanom i po običajnom pravu, no, u Hrvatskoj je u novije vrijeme prisutan trend “živjeti za svoju djecu, dati im što više, dati im sve”, što stvara anemične i neambiciozne generacije mladih ljudi, koji znaju uzimati, a ne znaju davati niti stvarati nove vrijednosti. Da li svoje bogatstvo podijeliti za života, to pitanje si ne bi ni trebali postavljati, nije to miraz, nego imetak.

U redu je pomoći svojoj djeci, ali ne morate baš sve učiniti umjesto njih, što će oni raditi ostatak života. Uostalom, ako svoje bogatstvo podijelite za života riskirate da posvađate djecu međusobno jer će oni i kod najpravednije raspodjele misliti da su neki dobili manje, neki više i da ih ne volite sve jednako. A događaju se i prave obiteljske drame roditeljima koji sve razdijele za života, budu izbačeni na ulicu i djeca im potpuno okrenu leđa.

Tagovi: