Zašto stidne usne potamne

Zašto stidne usne potamne

Zašto stidne usne potamne i je li to normalno

Svi mi imamo neke dijelove tijela oko kojih smo jako osjetljivi i svaka promjena na njemu nam može uzrokovati manjka samopouzdanja. Kod žena, posebice one koje su u vezi ili su seksualno aktivne, znaju biti osjetljive oko toga kako im izgleda intimno područje, posebice vagina i dio oko stidnih usna koje zna potamniti te se pitaju zašto stidne usne potamne. Tamne stidne usne su zapravo posve normalno kod žena i često manjka znanja može natjerati na paniku, ali se u većini slučajeva ne morate brinuti. Iako je intimno područje malo tamnije od ostatka tijela, ali ako ste nedavno primijetili da vam je vaginalno područje dodatno potamnjelo, tada trebate obratite pažnju i saznati koji je uzročnik toga te prema tome pronaći adekvatno rješenje. Stoga ćemo vam kroz ovaj članak odgovoriti na pitanje zašto stidne usne potamne, koji su sve mogući uzročnici toga, koji su dodatni simptomi te kako možete tretirati ovo stanje.

Zašto stidne usne potamne – uzročnici i simptomi

Zašto stidne usne potamne se mnoge žene pitaju, i na ovo pitanje vam možemo donijeti 5 razloga odnosno uzročnika koji mogu uzrokovati tamnjenje intimnog područja. Prvi i najčešći razlog je trenje. Može biti uzrokovano nošenjem uskog donjeg rublja ili odjeće koja ne pristaje kako treba, a postoji i nedostatak odgovarajuće ventilacije u tom području. To se također može dogoditi kao rezultat svakodnevnih aktivnosti poput hodanja, vježbanja, pa čak i zbog seksa. Hormonski čimbenici također mogu uzrokovati da vaše stidne usne potamne. To se događa kao rezultat hormonalnih promjena, primjerice tijekom puberteta dolazi do naglog porasta razine estrogena koje dovodi do tamnjenja stidnih usna, dok u kasnim 30-im i 40-im godinama dolazi do niske razine estrogena kako se približavate menopauzi što opet dovodi do tamnjenja stidnih usna. Sljedeći uzrok zašto stidne usne potamne je zbog vaginalnih infekcija. Rodnica je najosjetljiviji dio tijela, zbog čega žene i jesu sklone vaginalnim infekcijama. Određeni uvjeti utječu na područje oko vulve, što može dovesti do tamnih mrlja oko tog područja. Osim toga, i sama dob igra ulogu u tome kako će vaša vagina izgledati. Sa starenjem dolazi do promjene u pogledu elastičnosti i teksture, te tako i do promjene u boji te mogu stidne usne potamniti. I zadnji potencijalni uzročnik tamnih stidnih usna je sindrom policističkih jajnika, koji dovodi do viška muških hormona (androgena) u tijelu, a to može dovesti i do tamnjenja intimnog područja.

Zašto stidne usne potamne – liječenje

Sada kada znate zašto stidne usne potamne, vrijeme je da vam kažemo što možete poduzeti po tom pitanju te kako tretirati i poboljšati ovo stanje. Ponajprije, kod njege intimnog područja, koristite proizvode koje sadrži prirodne i organske sastojke u sebi. Dobro je da odaberete proizvode koje sadrže u sebi prirodne sastojke, jer vam oni mogu pomoći da prirodno izbijelite kožu na intimnom području, bez da se morate izložiti snažnim sredstvima za izbjeljivanje, kemikalijama, metalima i dodanim sintetičkim proizvodima. Bitno je da održavate normalnu pH ravnotežu kroz korištenje dobrih proizvoda s prirodnim sastojcima koje će pomoći kod održavanja pH razine vaginalnog područja, te će ujedno pomoći i kod posvjetljenja kože, te vam može ujedno pomoći i kod uklanjanja tamnih mrlja. Pazite da odaberete samo proizvode koji ne sadrže konzervanse ili kemikalije kako biste održali zdravlje kao i izgled vaginalnog područja odličnim. Sada kada zna zašto stidne usne potamne i kako se tretira ovo stanje, sada se više nećete morati brinuti oko ovog problema!

Tagovi: