Kada je vrijeme za prvi poljubac

Kada je vrijeme za prvi poljubac

Kada je vrijeme za prvi poljubac s osobom koja vam se sviđa?

Pitanje koje muči oba spola koja se nisu još poljubili je upravo kada je vrijeme za prvi poljubac. Neki se mogu bedirati jer su po njihovom “prestari” i nisu jednostavno osjećali iskru, dok se drugi mogu bedirati jer su “premladi” i ne osjećaju da su još spremni. Prva stvar koje se morate riješiti je upravo to nepotrebno bediranje. Odgovor na pitanje kada je vrijeme za prvi poljubac s osobom koja vam se sviđa je onda kada osjetite da je vrijeme. Kako možete znati da je upravo sad to vrijeme?

Razmišljate o toj osobi već neko vrijeme, pročitali ste sve vezano za ljubljenje, zamišljate si taj događaj u glavi, osjetite leptiriće u trbuhu dok gledate osobu koju želite poljubiti, osjetite uzbuđenje na sami pogled usana. Prvi poljubac sa svakom novom osobom je veoma slična poljupcu koji ste doživjeli prvi put. Ne znate reakciju osobe, ne znate kako pristupiti, pomalo je prisutna doza straha sa uzbuđenjem. Kažu da praksa čini savršenstvo, i da, točno je da ćete eventualno steći praksu u ljubljenju, ali nikad vas neće napustiti taj osjećaj uzbuđenja prvog poljupca sa nekom osobom.

Kada je vrijeme za prvi poljubac i kako ostvariti prvi poljubac?

Prvo i osnovno, nemojte misliti kako samo vi imate navedeni problem. Možda se baš i osoba kojoj se svidite isto tako pita kada je vrijeme za prvi poljubac. Ako se osjećate spremno i hrabro, tada se sigurno pitate kako ostvariti prvi poljubac? Ukoliko vam je ovo zaista baš prvi poljubac ikada sa nekim, tada je poželjno da budete otvoreni s osobom koja vam se svidi. Zašto? Nemojte misliti kako je to neki bed, ono zapravo može biti simpatičan način da pokažete da vam je stalo, plus osoba koja vam se sviđa će biti počašćena time što ste iskreni.

Ako vam je ovo ipak samo prvi poljubac s tom osobom, onda je bitno kao i uvijek tražiti samo pravi trenutak i prepustiti se. Poljupci koji su neočekivani mogu biti za pamćenje, ali za taj scenarij potrebne su obostrane simpatije. Isto tako možda vas baš simpatija preduhitri i izbriše vam pitanje kada je vrijeme za prvi poljubac iz glave. Ono što je svakako poželjno je da u početku promatrate osobu koja vam se svidi kako bi znali da li postoje obostrane namjere za većim koracima. Nakon analize vrijeme je za akciju.

Kada je vrijeme za prvi poljubac i kako mu pristupiti?

Družite se već neko vrijeme s osobom koja vam se svidi, i svi vaši osjećaji vam govore “to je to” ali vi jednostavno ne znate kako izvesti taj poljubac da izgleda lijepo. Kako pristupiti prvome poljupcu? Sada kada unutar sebe znate odgovor na pitanje kada je vrijeme za prvi poljubac važno je krenuti u akciju. Najidealniji scenariji bi bio kada bi sjedili jedan pored drugoga naslonjeni, pričali o nečemu, u jednom trenutku se pogledate i vi svojom rukom približite glavu simpatije prema sebi i padne poljubac. Romantično, zar ne? Ali nažalost ovakvi scenariji su često filmsko platno a ne realnost.

Ono što je istina je svakako da ćete se prije poljupca sigurno pogledati, jer u tom trenutku je jednostavno sve jasno. Naravno možete vi simpatiju i prekinuti u pričanju i jednostavno krenuti sa ljubljenjem, ali u tom slučaju možete ispasti napasni kao i simpatični, to je baš 50/50. Isto tako ako vam nedostaje dovoljno samopouzdanja za akciju, uvijek možete reći svojoj simpatiji da ste razmišljali o tome kada je vrijeme za prvi poljubac ali da niste kadri napraviti prvi korak. Odluka o prvom poljupcu ne mora biti samo na vama, ovo je odluka koja se tiče obje osobe.

Tagovi: