Kako napravit špagu

Kako napravit špagu

Kako napravit špagu ispravno i bez ozljeda

Na internetu možete naići na tvrdnje da se izvođenje perfektne špage može naučiti za dva dana, no ne budite povodljivi i lakovjerni, to je prilično neutemeljena, čak i opasna tvrdnja. Naučite kako napravit špagu ispravno i bez ozljeda, učenje uključuje vježbe fleksibilnosti svaki dan, naravno, u dječjoj dobi to treniranje tijela ide puno brže, jer je dječje tijelo prirodno fleksibilnije, prilagodljivije, savitljivije i rastezljivije. Odrasle osobe na svojoj fleksibilnosti trebaju raditi svaki dan od 10 – 20 minuta.

Kada je o fleksibilnosti riječ ona se s vremenom gubi i zato ju je potrebno trenirati svaki dan. Žene su također fleksibilnije od muškaraca pa je za njih pitanje kako napravit špagu, lakše, a svi koji žele uvježbati špagu moraju voditi računa i o vježbama istezanja i zagrijavanje tijela. Iako su tjelesna elastičnost i fleksibilnost individualne ipak redovnim vježbanjem svatko može doći do sjajnih rezultata i sjajno se osjećati kada nakon discipliniranog treninga izvede savršenu špagu.

Ako želite naučiti kako napravit špagu vježbajte u toplom prostoru

Zagrijavanje, vježbe istezanja, iskoraci, vježbe fleksibilnosti, sve ostale dinamičke vježbe koje služe za pripremu vašeg tijela za finalnu špagu trebaju biti ukomponirane u svakodnevni trening i nijednu vježbu ne preskačite niti izostavljate. Ako želite naučiti kako napravit špagu vježbajte u toplom prostoru, jer se mišići na toplom brže zagrijavaju. Ne brinite ako vježbate u nekoj grupi što neki brže napreduju, to je individualno, uzmite onoliko vremena koliko vašem tijelu treba da postignete optimalnu fleksibilnost.

U toplom prostoru se i vaše tijelo brže i bolje zagrijava, vaši kukovi lakše izvode kružne pokrete, kao i pokrete naprijed, nazad i bočno, a sve te vježbe trebate redovito izvoditi ako želite naučiti kako napravit špagu. Ako vježbate u nekoj grupi, ne takmičite se, pogotovo ako ranije uopće niste vježbali. Svako tijelo individualno reagira na program vježbi i zato neki napreduju brže, a neki sporije. Što duže vježbate, bolje i fleksibilnije ćete se osjećati i vaše tijelo će bolje reagirati.

Disciplina i kontinuitet u vježbanju vas uče kako napravit špagu

Kad svladate stojeće, sjedeće, i ležeće istezanje lako i bez napora, možete pokušati skliznuti u špagu uz pomoć iskoraka jedne noge i druge savijene u koljenu. Disciplina i kontinuitet u vježbanju vas uče kako napravit špagu i kako nakon takvih vježbi imati više energije. Kod izvođenja svake vježbe vodite računa o pravilnom disanju, ono vaše mišiće kroz ubrzani krvotok opskrbljuje potrebnim kisikom da bi sve vježbe mogli izvesti točno i bez prevelikog napora.

Kako napravit špagu nije teško naučiti ako ste ustrajni i uporni, a bit ćete ponosni na sebe kada ju prvi put izvedete. Kod iskoraka uvijek pazite da su vam prsti savijene noge ispruženi, a kukovima pratite sve vježbe istezanja, jer je njihova fleksibilnost od presudne važnosti za gimnastički pravilno izvedenu špagu. Sprijateljite se s podom, jer se špaga izvodi na podu. I nakon što ste svladali tehniku izvođenja špage nastavite vježbati svaki dan radi održavanja kondicije i gipkosti.

Tagovi: