Što je kreditna kartica

Što je kreditna karticaKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:37
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je kreditna kartica i čemu služi

Što je kreditna kartica i čemu služi ime govori samo za sebe, kreditna kartica je platežno sredstvo kojim vas banka kreditira do određenog iznosa novca. Kreditnom karticom možete plaćati u trgovini, putem web trgovina, na benzinskim postajama, plaćati račune putem internet bankarstva, podizati novac na bankomatima, plaćati hotelske usluge, podizati kredite i slično.

Svaka banka svojim klijentima u okviru paketa kada otvorite tekući ili žiro račun u banci ima u ponudi i kreditne kartice koje će vam ponuditi. Naravno za korištenje kreditne kartice ćete plaćati određenu naknadu banci na mjesečnoj bazi, kao što i plaćate naknadu za održavanje i vođenje svog tekućeg računa za koji ste dobili debitu karticu koja vam je osnovna kartica.

Što je kreditna kartica i čemu ona služi vrlo je jasno jer ona vam pomaže na neki način da kad nemate dovoljno novaca na tekućem računu uvijek možete koristiti kreditnu karticu za pomoć u takvoj situaciji. No, morate biti svjesni da će vam banka slati račune na mjesečnoj bazi kojima će vas teretiti za utrošeni iznos novca zajedno sa naknadom, te ćete te račune morati platiti.

Što je kreditna kartica, vrste

Što je kreditna kartica i čemu služi objasnili smo u prethodnom odlomku, no da li znate da postoje više vrsta kreditnih kartica. Prvo postoje dvije osnovne vrste kreditnih kartica, a to su obična kreditna kartica i revolving kreditna kartica.

Revolving kreditna kartica vam omogućava da trošite sredstva do visine odobrenog limita kartice, no otplata po revolving kartici je vezana uz određeni minimum otplate koji trebate platiti. U većini slučajeva je to postotak utrošenih sredstava, na primjer to može biti 5% od utrošenog iznosa po kartici, a ostatak ćete platiti sljedeći mjesec ili možete otplatiti sve što ste utrošili da vam se ne gomilaju kamate. Kod revolving kartice se na ostatak duga računaju kamate koje mogu biti i do 15%. Kod obične kreditne kartice ćete sljedeći mjesec platiti sve što ste prethodni potrošili.

Što je kreditna kartica, je li to Visa, MasterCard, Diners, Visa premium? Sve su to kreditne kartice samo različitog imena ovisno o tome sa kojoj kartičnom kućom vaša banka ima sklopljen ugovor takvu će vam karticu i ponuditi.

Što je kreditna kartica i gdje se može dobiti

Kada se budete zapitali što je kreditna kartica i gdje se može dobiti, najbolje je obratiti se u svoju banku, ili svom osobnom bankaru. Vaša matična banka će vam ponuditi povoljan paket koji će osim osnovne debitne kartice koja je povezana sa vašim tekućim računom, ponuditi i kreditnu karticu ili Visu ili MasterCard ili Visa Premium, ali i Diners karticu.

Vrlo brzo će vam postati jasno što je kreditna kartica kada je počnete koristiti i kada mjesec iza plaćate račun koji ćete dobiti od banke za sva utrošena novčana sredstva kojima vas je banka kreditirala.

Bankovne institucije su mjesto gdje možete zatražiti kreditnu karticu čak iako to i nije vaša matična banka, no računajte s time da će od vas možda zahtijevati da prebacite svoj tekući račun ukoliko to nije vaša matična banka. Banke rade po principu da naplaćuju korištenje svog novca putem kamata i bankovnih naknada i svakako im je u interesu da prebacite svoj novac i primanja u njihovu banku ukoliko tražite kreditnu karticu izvan svoje matične banke.

Tagovi: