Želite dati otkaz na poslu? Evo kako to učiniti!

Želite dati otkaz na poslu? Evo kako to učiniti!Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:52
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako dati otkaz na poslu?

Svakome od nas s vremena na vrijeme treba promjena, i to u svakom smislu riječi. Bilo se radilo o promjeni interijera, lokacije, kruga ljudi, hobija, stila pa sve do radnog mjesta. U sebi točno osjetite kada više niste zadovoljno na svojem trenutnom radnom mjestu te Vam ne donosi zadovoljstvo kao što je prije donosilo. Možda je zbog ljudi s kojima ste okruženo, zbog Vašeg šefa ili jednostavno zbog samog posla ili plaće. Neovisno o tome koje je vaše radno mjesto, bilo prestižna banka ili lokalna trgovina, svi kad tad želimo promijeniti svoju okolinu. Bez obzira koji je razlog zbog čega se želite maknuti i otići na novo radno mjesto, ono što se svi pitaju je kako reći šefu da želite dati otkaz? Nikome nije lako reći svome šefu “Dajem otkaz”, no postoje načini kako možete to na lijepi i primjereni način mu reći te u dobrim odnosima raskinuti ugovor i otići na bolji posao.

Na koji način dati otkaz?

Otkriti ćemo Vam 8 najboljih načina kako reći svom šefu da dajete otkaz.

1. Prije nego što službeno date ostavku svome šefu, prvo se zapitajte zašto želite dati ostavku, koji su motivi i razlozi, zbog čega ste na prošlom poslu dali ostavku i je li ovo što radite ispravna odluka. S ovim pitanjima ćete se zasigurno suočavati tokom odlaska sa posla, bilo od strane Vašeg poslodavca ili od strane Vas samih. Najčešći razlozi davanje otkaza je zbog pronalaska drugog posla, zdravlja, obitelji, rasporeda, obrazovanja, promjene karijere, selidbe ili generalne promjene.

2. Sljedeće, kada planirate dati otkaz, nikad, ali nikad, nemojte to reći kolegama dok niste to saopćili svome šefu. Osim što će šef prije saznati od Vaših kolega o davanju otkaza, ujedno to može veoma narušiti Vaš odnos sa šefom, a zasigurno ne želite otići s ovog radnog mjesta u lošim odnosima s njim.

3. Nikada nemojte dati ostavku preko telefona ili e maila, već to učinite osobno jedan na jedan sa šefom. To je jedini način kako biste trebali dati ostavku. Budite pristojni, korektni, nemojte omalovažavati kolege, odjel ili tvrtku, zahvalite za nekoliko stvari i dajte im pravi i dobar razlog zbog čega morate dati ostavku.

4. Ujedno, svojeg šefa trebate obavijestiti najmanje dva tjedna prije nego što službeno otiđete s ovog radnog mjesta. No, ako morate odmah dati ostavku, to recite osobno svojem šefu.

Na lijepi način dajte otkaz

5. Također, možete svojem šefu osobno napisati otkazno pismo. Učinite ovo kako treba te će Vas šef zapamtiti u dobrom svijetlu, te ako ćete ikada htjeti se vratiti natrag na ovaj posao, imate dobre šanse da Vas primi natrag. U pismu navedite da dajete otkaz, navedite datum svojeg posljednjeg radnog dana, recite nešto lijepo o poslu ili o tvrtki, te ponudite im pomoć kako bi promjena bila što lakša. Neka pismo bude u pozitivnom tonu i pripazite da ne napravite ikakve greške.

6. Dok ste na svojem starom radnom mjestu, radite i dalje kao da niste obavijestili svojeg šefa o davanju ostavke. Radite do kraja, ukoliko je šef pronašao zamjenu za Vas, utrenirajte svoju zamjenu za posao, organizirajte sve svoje datoteke kako bi se mogli što lakše pronaći te ponudite svoju uslugu pomoći ako ikada zatreba, poput odgovaranje na poslovne mailove par mjeseci nakon što ste napustili posao.

7. Napišite oproštajno pismo odnosno e mail svojim kolegama, u kojima im možete reći nešto pozitivno o njima i kako želite ostati u kontaktu s njima i ponudite im obilje podataka za kontakt. Također možete izvesti nekoliko kolega na piće.

8. Kada ste dali otkaz na svojem starom poslu, nemojte na novom poslu govoriti loše o njima, jer može to netko koristiti protiv Vas, a i ujedno to Vas stavlja u lošem svjetlu.

Tagovi: